6 روش برای گسترش دامنه پوشش وایفای
اگر پوشش وایفای شما به قسمتهای مورد نظر شما نمیرسد، ۶ ترفندی که در این مطلب مورد بررسی قرار میگیرند را امتحان کنید تا سیگنال وایفای در منزلتان قویتر شود.
امروزه دسترسی به اینترنت وایفای برای بسیاری از افراد مثل دسترسی به آب و غذا اهمیت فوق العاده زیادی دارد. بنابراین کند شدن یا ایجاد اختلال در وایفای – که میتواند برای کار با اپلیکیشنهای مختلف از Zoom گرفته تا Spotify مشکل آفرین شود – به هیچ وجه خوشایند نیست.
گاهی اوقات شرایط بدتر هم میشود و در قسمتهایی از خانه هیچ سیگنالی دریافت نمیشود یا کانکشن آنقدر ضعیف است که حتی نمیتوان هیچ صفحهای را باز کرد.
دلایل متداول برای ضعیف شدن سیگنال وایفای فاصله زیاد با مودم (سیگنال وایفای در فاصلههای طولانی ضعیفتر میشود)، دیوارهای آجری یا سنگی ضخیم و یا بروز تداخل از سمت سایر دستگاهها است.
میتوانید این مشکل را به روشهای مختلفی حل کنید اما روش حل بستگی به میزان هزینهای دارد که تمایل به صرف آن دارید و اینکه مشکل از کجا ایجاد شده باشد. در این مطلب شش روش برای گسترش دامنه پوشش وایفای به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
۱٫ تغییر محل قرار گرفتن مودم
اگر سیگنال وایفای منزل شما ضعیف شده، بهتر است محل استقرار مودم را بررسی کنید. مطمئن شوید که در یک محفظه بسته قرار نگرفته باشد و در صورت امکان در یک نقطه مرکزی از منزل باشد و مانعی سر راه آن نباشد.
نباید مودم را داخل کمد، پشت تلویزیون یا هر جای دیگری مخفی کرد و باید آن را در اتفاع مناسب قرار داد تا سیگنالها بتوانند به راحتی در همه جا پخش شوند.
اگر آنتن مودم قابل تنظیم است، با توجه به اینکه سیگنالها از دو طرف و به سمت بالا منتشر میشوند، بهتر است آن را به صورتی تنظیم کنید که این سیگنالها با زمین یا سقف برخورد نکنند اما اگر مودم شما چندین آنتن دارد، میتوانید هر کدام را در یک زاویه متفاوت تنظیم کنید تا بیشترین سطح پوشش سیگنال را فراهم کنید.
۲٫ خرید یک مودم بهتر
اگر با وجود جابجایی مودم باز هم مشکل کندی یا ضعف سیگنال وجود داشت، توصیه میکنیم یک مودم بهتر را امتحان کنید.
ترتیب استانداردهای وایفای از قدیمی به جدید عبارتند از: ۸۰۲٫۱۱b، ۸۰۲٫۱۱g، ۸۰۲٫۱۱n، ۸۰۲٫۱۱ac و Wi-Fi 6. اگر مودم شما قدیمیتر و از نوع b یا g است بهتر است آن را با یک وسیله جدیدتر که پوشش طولانیتر و سرعت کانکشن بالاتری دارد عوض کنید.
لازم به ذکر است که گاهی اوقات شرکتهای ارائه دهنده سرویس اینترنت (ISP) در صورت خرید طرحهای اشتراک اینترنت یک مودم هم به صورت رایگان به مشتریان میدهند.
یکی از تصورات اشتباه رایج این است که استانداردهای وایفای جدید بهترین کارایی و پوشش را در اختیار شما قرار میدهند. هر چند این ادعا تا حدودی درست است اما سرعت بالا معمولاً منجر به کاهش دامنه پوشش میشود بنابراین بهتر است مودمی با سرعت ۲٫۴ گیگاهرتز تهیه کنید نه ۵ گیگاهرتز.
اما یکی دیگر از گزینههایی که خرید آن بشدت توصیه میشود، وایفای مش است که در بعضی مواقع هزینه آن کمتر از یک مودم تک است.
توجه داشته باشید که دستگاههای مورد استفاده شما هم باید از استانداردهای وایفای جدید پشتیبانی کند اما میتوانید به جای خرید یک لپ تاپ جدید یک آداپتور وایرلس USB بخرید که به پورت USB متصل میشود. همچنین میتوانید یک آداپتور وایرلس جدید داخل کیس کامپیوتر یا از طریق اسلات کارت PC نصب کنید.
۳٫ خرید یک کیت وایفای مش
شبکه مش متشکل از دو یا چند مودم است که با یکدیگر همکاری میکنند تا پوشش وایفای وسیعتری نسبت به یک مودم تک ایجاد کنند. چنین شبکهای میتواند جایگزین مودم وایفای شود و نصب و راه اندازی آن به آسانی انجام میشود.
میتوانید یکی از واحدها را از یک کیت وایفای مش به یکی از پورتهای مودم فعلی خودتان متصل کنید تا یک شبکه وایفای جدید ایجاد کنید که همه گجتهای وایفای شما به آن متصل میشوند.
سپس میتوانید دومین (یا حتی سومین) قسمت از شبکه مش را جای دیگری از منزلتان قرار دهید – معمولاً یک طبقه دیگر یا سمت دیگری از خانه. این دستگاهها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و یک شبکه وایفای واحد قوی و پرسرعت ایجاد میکنند که حتی ممکن است پوشش آن به حیاط منزل شما هم برسد.
میتوانید در این مطلب اطلاعات بیشتری درباره ارزانترین و گرانترین سیستمها کسب کنید اما گزینه فعلی مورد توصیه ما که پوشش فوق العاده زیاد و قیمت مناسبی دارد، TP-Link Deco P9 است.
۴٫ استفاده از آداپتورهای پاورلاین
به تدریج شاهد کنار رفتن آداپتورهای پاورلاین هستیم که شبکه مش جایگزین آنها میشود اما هنوز هم جا برای آنها وجود دارد – کیت Deco P9 از این تکنولوژی استفاده میکند. اما آداپتورهای پاورلاین قدیمی میتوانند ارزانترین راهکار برای گسترش شبکه وایفای باشند تا در یک اتاق یا حتی یک ساختمان مجزا مثل گاراژ سیگنالی قوی دریافت کنید.
کافیست یک آداپتور را به یک پریز برق نزدیک مودم وصل کنید و با استفاده از کابل لن آن را به مودم متصل کنید.
سپس آداپتور بعدی (که باید وایفای داخلی داشته باشد) را به پریز برقی که در یک اتاق دیگر مثل انبار، گاراژ یا ساختمان بیرونی قرار دارد وصل کنید. در صورتی که اتاق مجزای مورد نظر شما توان مورد نیاز را از اتاقی که مودم در آن قرار گرفته دریافت کند، این سیستم به درستی کار میکند.
در بیشتر مواقع این روش باعث ایجاد یک هات اسپات وایفای جدید میشود. کیت پاورلاین نسبت به ابزارهای توسعه دهنده دامنه وایفای گرانتر است اما چند کارهتر بوده و سرعت بالاتری ایجاد میکند.
۵٫ خرید یک تقویت کننده وایفای
توسعه دهنده – تکرار کننده یا تقویت کننده – وایفای با دریافت سیگنال وایفای از مودم و بازپخش آن کار میکند. عدهای نگران هستند که این ابزارها واقعا کار میکنند یا خیر. واقعیت این است که هر چند این ابزارها درست کار میکنند اما اگر نیاز به وایفای بسیار پرسرعت دارید، بهترین گزینه محسوب نمیشوند.
این محصولات ارزان و نصب آنها آسان است. مدلهایی مثل TL-WA860RE از TP-Link حدود ۲۰ دلار قیمت دارند اما از استاندارد قدیمیتر ۸۰۲٫۱۱n استفاده میکنند. اگر نیاز به محصولی جدیدتر و به روزتر دارید میتوانید TP-Link RE300 را بخرید که از استاندارد ۸۰۲٫۱۱ac پشتیبانی میکند و حدود ۳۵ دلار قیمت دارد.
میتوانید از یک تکرارکننده سیگنال وایفای استفاده کنید تا سیگنال مودمی که در یک طبقه یا سمت دیگر از ساختمان قرار گرفته را تقویت کنید.
تکرار کننده برای دریافت سیگنال از نصف آنتن داخلی خودش استفاده میکند و برای انتقال سیگنال جدید از نصف دیگر آن؛ در نتیجه میتواند باعث نصف شدن سرعت سیگنال اصلی شود.
انتظار نمیرود که این موضوع در هنگام انجام کارهایی مثل وبگردی، بررسی ایمیل و غیره مشهود باشد اما ممکن است هنگام انتقال فایلهای بزرگ مثل ویدیوهایی با کیفیت بالا متوجه افت سرعت شوید. به همین دلیل پاورلاین برای انجام کارهای سنگینتر توصیه میشود. این روش برای انجام کارهایی مثل استریمینگ از طریق نتفلیکس یا یوتیوب کاملاً مناسب است.
تقویت کننده وایفای باید در یک موقعیت مرکزی نصب شود که فاصله زیادی با مودم اصلی ندارد. اگر تقویت کننده را در یک گوشه از شبکه اصلی قرار دهید تا سیگنال را تقویت کنید، این کار باعث کاهش سرعت کانکشن برای بقیه شبکه میشود.
به خاطر داشته باشید که تقویت کننده فقط سیگنال را تقویت میکند. اگر این وسیله در جایی که سیگنال وایفای ضعیفی دارد نصب شود، فقط همان سیگنال ضعیف را به همه جا پخش میکند. پس آن را جایی قرار دهید که سیگنال وایفای قوی داشته باشد تا بتواند سیگنالی قوی را بازپخش کند.
لوکیشن ایده آل برای تقویت کننده وایفای بین مودم اصلی و دستگاههای وایرلس مورد نظر است – در یک راهروی باز یا اتاقی بزرگ و جادار. این وسیله باید دور از دستگاههای تداخل دهنده مثل گوشیهای بیسیم، گجتهای بلوتوث و مایکروفر قرار داشته باشد.
۶٫ استفاده از وایفای ۲٫۴ گیگاهرتزی به جای وایفای ۵ گیگاهرتزی
وایفای میتواند از باند ۲٫۴ یا ۵ گیگاهرتزی استفاده کند. عده زیادی تصور میکنند مدل ۵ گیگاهرتزی بهتر است چون سرعت بالاتری دارد.
اما استفاده از این مودمها به بهای کاهش دامنه پوشش تمام میشود. هر چه فرکانس بالاتر باشد، طول موج کوتاهتر خواهد بود. بعلاوه سیگنال ۵ گیگاهرتزی به اندازه سیگنال ۲٫۴ گیگاهرتزی قادر به ردشدن از دیوارها، سقف، میز و غیره نیست. به همین دلیل است که سرعت مدل ۵ گیگاهرتزی بیشتر است چون از فرکانسهای بالاتر – به نام موج میلی متری استفاده میکند – اما این سیگنالها برای عبور از شیشه، درخت و حتی قطرات باران با مشکل روبرو میشوند.
در مقابل مدل ۲٫۴ گیگاهرتزی قادر است سیگنال را به فاصلهای بیشتر و با سرعتی کمتر ارسال کند. به همین دلیل است که میتوانید با اتصال گوشی یا لپ تاپ به شبکه ۲٫۴ گیگاهرتزی مودم به سرعت بالاتری دست پیدا کنید. خیلی از مودمها هر دو فرکانس را در شبکهای با یک نام ترکیب میکنند. این کار برای راحتی انجام میشود اما باعث میشود که نتوانید انتخاب کنید که به کدام شبکه متصل میشوید.
اگر مودم شما هم به همین صورت است وارد صفحه تنظیمات شده و منوی وایفای را پیدا کنید که در آنجا میتوانید دو فرکانس را با دو نام مختلف از هم تفکیک کنید.
البته باید توجه داشت که دستگاههای ۲٫۴ گیگاهرتزی هم با چالشهایی روبرو هستند چون خیلی دیگر از وسایل از این موج استفاده میکنند از جمله مایکروفر، ابزارهای نظارت بر نوزادان، بلوتوث و غیره.
ممکن است این وسایل باعث تداخل شوند که منجر به کاهش سرعت و دامنه پوشش سیگنال وایفای میشود. هر چقدر خواستار دامنه پوشش وسیعتری باشید، سرعت کمتری دریافت میکنید و هر چقدر سرعت بیشتری بخواهید، باید تداخل را کمتر کنید و نزدیکتر به یک نقطه دسترسی کار کنید.
بنابراین ممکن است فاصلههای قابل پوشش متفاوت باشد و باید تفاوت بین باندهای وایفای مختلف را درک کنید تا بتوانید مناسبترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید.
منبع : Techadvisor