مقایسه دو ایرپاد مجهز به قابلیت حذف نویز : گلکسی بادز سامسونگ و ایرپادز پروی اپل
رقابتی دیگر بین اپل و سامسونگ در ادامه به مقایسه دو ایرپاد مجهز به قابلیت حذف نویز : گلکسی بادز سامسونگ و ایرپادز پروی اپل می پردازیم
گلکسی بادز پروی سامسونگ پس از ماهها انتشار خبر و شایعات مختلف عرضه شد و با توجه به داشتن قابلیتهایی مثل حذف نویز فعال و پشتیبانی از صدای سه بعدی، رقیبی جدی برای ایرپادز پروی اپل محسوب میشود.
از جهات مختلف، گلکسی بادز پرو جایگزین ایرپادز پرو برای کاربران سامسونگ محسوب میشود و ایرباد اپل به صورت ویژه مخصوص کاربران iOS طراحی شده است و بسیاری از قابلیتهای آن تنها در صورت همراهی با دستگاههای اپل قابل استفاده هستند. همین شرایط درباره ایرباد سامسونگ و گوشیهای گلکسی این شرکت وجود دارد.
گلکسی بادز پروی سامسونگ، به عنوان دنبالهای برای گلکسی بادز پلاس و گلکسی بادز لایو عرضه شد اما از نظر قابلیتها و امکانات نسبت به مدلهای قبلی بسیار پیشرفته تر بود.
تا امروز استراتژی سامسونگ عرضه ایربادهای کاملاً وایرلس طبق یک زمانبندی نسبتاً سریع بوده و گلکسی بادز پروی این شرکت تنها ۶ ماه پس از گلکسی بادز لایو عرضه شد.
این استراتژی با آنچه از سمت اپل مشاهده میشود کاملاً متفاوت است. اما آیا زمان بیشتری که شرکت اپل صرف طراحی و تولید ایرپادز پرو کرده، باعث برتری آن نسبت به گلکسی بادز پروی سامسونگ شده است یا خیر؟
انتخاب بین گلکسی بادز پروی سامسونگ و ایرپادز پروی اپل کار سختی است بخصوص با توجه به قابلیتهای مشابه این دو. پس از تست و بررسی طولانی مدت هر دو مدل، این نقد و بررسی را برای شما آماده کردیم تا با بهترین (و بدترین) ویژگیهای این دو محصول آشنایی پیدا کنید.
گلکسی بادز پروی سامسونگ
بهترین ایربادر وایرلس سامسونگ تا به امروز
دلایل خرید
رتبه ضدآب IPX7، حذف نویز ساده، کنترلهای لمسی ساده
دلایل خودداری از خرید
ساده، صدای نه چندان جذاب، فاقد پشتیبانی از دستیار گوگل، Siri، بیرون زدن از گوش
پس از انتشار اخبار و شایعات مختلف، بالاخره گلکسی بادز پروی سامسونگ در رویداد Unpacked 2021 چهاردهم ژانویه به همراه گوشی گلکسی S21 رونمایی شد.
گلکسی بادز پروی جدید که یک گام جلوتر از گلکسی بادز لایو سامسونگ بود، کیفیت صدا و میکروفون بهتری داشته و قابلیت جفت شدن چند نقطهای و پشتیبانی از صدای فضایی را داشت.
قابلیت حذف نویز این محصول سامسونگ به اندازه هدفونهای رو گوشی نیست و کیفیت صدای آن هم در حد ایربادهای پیشرفته نیست اما نسبت به قیمتش، عملکرد بسیار خوبی دارد.
قیمت رقابتی
قیمت گلکسی بادز پروی سامسونگ ۱۹۹ دلار است. شاید این قیمت زیاد به نظر برسد اما به اندازه ایرپادز پروی اپل که در سال ۲۰۱۹ با قیمت ۲۴۹ دلار عرضه شد نیست – هر چند تخفیفهایی برای این محصول اپل در نظر گرفته میشود اما معمولاٌ چنین تخفیفهایی نادر هستند.
جدیدترین ایرباد سامسونگ نسبت به مدلهای قبلی کمی گران تر است در نتیجه اگر به دنبال جایگزینهای ارزان تری هستید میتوانید از Sony WF-SP800N یا Jabra Elite 75t استفاده کنید که هر دو با وجود قیمت پایین تر، قابلیت حذف نویز فعال را دارند ولی فاقد امکانات و قابلیتهای مخصوص سامسونگ هستند.
ضدآب
پیش از این محصول، ایربادهای شرکت سامسونگ فقط رتبه ضدآب IPX2 یا IPX4 را داشتند. در نتیجه در برابر قطرههای باران یا تعریق کم مقاوم بودند اما مقاومت آنها برای انجام ورزشهای حرفهای و سنگین در حد لازم نیست.
حالا گلکسی بادز پروی سامسونگ با داشتن گواهینامه IPX7، برای ۳۰ دقیقه در عمقی تا ۱ متر مقاومت دارد که پیشرفت خوبی برای سامسونگ محسوب شده و امکان رقابت با بالاترین استانداردهای سایر ایربادها را دارد (هر چند استفاده از آن حین شنا توصیه نمیشود).
در عین حال، ایرپادز پرو رتبه ضدآب IPX4 را دارد که به هیچ وجه بد نیست اما بدون شک سامسونگ در این زمینه جلوتر است.
ادغام خیلی خوب با گلکسی
گلکسی بادز پروی سامسونگ قابلیتهای مختلفی دارد که مخصوص کار با سایر محصولات شرکت سامسونگ طراحی شده اند از جمله multipoint pairing، پشتیبانی از Bixby به صورت هندز فری (البته این محصول از دستیار گوگل پشتیبانی نمیکند) و اپلیکیشن Wearable گلکسی سامسونگ که تنها برای اندروید عرضه شده و باید برای استفاده از بهترین قابلیتهای بادز، آن را داشته باشید. همچنین، این محصول سامسونگ از سیستم Scalable Audio اختصاصی سامسونگ استفاده میکند که از قابلیت استریمینگ صدای UHQ از طریق بلوتوث ۲۴ بیت/۹۶ کیلوهرتز، SmartThings Finder و ضبط با چند میکروفون هم پشتیبانی میکند در نتیجه میتوانید از بادز سامسونگ به عنوان یک میکروفون یقهای برای ضبط ویدیو با گوشیهای سامسونگ هم استفاده کنید.
نقاط ضعف
هر چند قابلیت حذف نویز یکی از مهم ترین امکانات گلکسی بادز پروی سامسونگ محسوب میشود اما نسبت به سایر ایربادهای وایرلس مجهز به ANC عملکرد ضعیف تری دارد. با این حال، ANC نسبت به آنچه در مدلهای پیش از آن مشاهده میشد بسیار بهتر و موفق تر است و گلکسی بادز پرو هم میتواند صداهایی مثل دستگاه تهویه هوا و رطوبت ساز را کم کند. اما صدای مزاحم سایر ابزارهای پخش موزیک فعال در اتاق را به خوبی کاهش نمیدهد.
همچنین، کیفیت صدا هم چندان جذاب نیست و ساند استیج این ایرباد نسبتاً کوچک است – البته تعادل صدای باس، متوسط و زیر به خوبی حفظ میشود.
قرار است شرکت سامسونگ امسال از قابلیت پشتیبانی از صدای ۳۶۰ رونمایی کند که به گفته این شرکت صدایی شبیه سینما و چند کاناله ایجاد میکند اما در فرایند تست انجام شده روی این ایرباد، اثری از این قابلیت مشاهده نشد در نتیجه باید منتظر ماند و دید که آیا این محصول سامسونگ قدرت رقابت با صدای فضایی ایرپادز پرو را دارد یا خیر.
علاوه بر این، ایربادز سامسونگ خیلی خوب داخل گوش قرار نمیگیرد و بخصوص برای استفاده در تختخواب بیش از حد بزرگ و غیرراحت است.
آخرین نکته که البته ممکن است برای بعضیها نقطه ضعف محسوب نشود، این واقعیت است که گلکسی بادز پروی سامسونگ به طور خاص برای کار با دستگاههای گلکسی طراحی شده است. این یعنی اگر دستگاهی غیر گلکسی یا با سیستم عامل iOS داشته باشید، امکان دسترسی به این قابلیتهای مهم که وجه تمایز اصلی ایرباد نسبت به رقبا محسوب میشوند را نخواهید داشت.
ایرپادز پروی اپل
ایرپادز پروی اپل برای طرفداران اپل فوق العاده است
دلایل خرید
حذف نویز خیلی خوب، حالت خیلی خوب قرار گرفتن داخل گوشی، امکان نظارت بر وضعیت سلامت شنوایی
دلایل خودداری از خرید
قیمت بالاتر نسبت به محصولات رقیب بهتر، نبود کابل شارژ USB-C در جعبه، ممکن است حین ورزش از گوش بیرون بیفتد
بعد از عرضه ایرپادز اپل، حالا ایرپادز پروی این برند از جمله محبوب ترین ایربادهای وایرلسی است که همین امروز میتوانید بخرید.
این محصول اپل با صدای فوق العاده، قابلیت حذف نویز قوی و کیفیت صدای بی نظیر قابلیت اسکن کردن گوش برای تعیین وضعیت سلامت شنوایی را هم دارد.
هر چند این ایرباد بهترین ایرباد کاملاً وایرلس محسوب نمیشود – چون این جایگاه به Sony WF-1000XM3 تعلق دارد – اما ایرپادز پروی اپل به این محصول سونی بسیار نزدیک است و قابلیتهایی مثل صدای فضایی، جفت شدن خودکار و امکان نظارت بر وضعیت سلامت گوش را دارد.
طراحی فشرده
ایرپادز پروی اپل نسبت به مدل قبلی یعنی ایرپادز ۲۰۱۹ طراحی شیک تری دارد و دارای سری سیلیکون و دریچههای عبور هوا است و میتوان به خوبی و به صورت دقیق آن را در گوش قرار داد. ساختار سبک و طراحی فشرده قاب همراه این ایرباد باعث شده برای استفاده حین حرکت بسیار مناسب باشند و از نظر ما نسبت به بادز پروی سامسونگ راحت تر است. اما رتبه ضدآب گلکسی بادز سامسونگ باعث شده که برای استفاده حین ورزش مناسب تر باشد.
نظارت بر وضعیت سلامت شنوایی
ایرپادز پرو – و ایرپادز و پاوربیتز پرو – همگی سطح صدای دقیقی را به آیفون ارسال میکنند بنابراین میتوانید مطمئن باشید که آسیبی به گوش شما وارد نمیشود. به گفته Deafblind UK، کارشناسان توصیه میکنند که برای حفاظت از شنوایی سطح صدا باید بین ۶۰ تا ۸۵ دسیبل باشد و با ایرپادز پرو میتوانید نسبت به این موضوع مطمئن باشید.
صدای فوق العاده و قابلیت حذف نویز
ایرپادز پرو نسبت به گلکسی بادز پرو کیفیت صدای بیشتر و قابلیت حذف نویز فعال را دارد. این محصول با دارا بودن ساند استیج متعادل، صداهای متوسط روان و فرکانس باس قوی عملکرد خیلی خوبی برای پخش موزیک پاپ، راک و RnB دارد هر چند فاقد شفافیت لازم برای درخشش موزیکهای کلاسیک است.
این ایرباد اپل با سیستم Spatial Audio عرضه شده که در حالت ۵٫۱، ۷٫۱ و Dolby Atmos کار میکند و صدا را به خوبی در اطراف یک فضای مجازی پخش میکند. این یعنی اگر در حال تماشای فیلمهای Dolby Atmos باشید که یک هواپیمای ساده را بالای سر در حال پرواز نشان میدهد، صدای تولید شده به صورتی است که تصور میکنید هواپیما واقعاً از بالای سر شما عبور میکند.
جفت شدن آسان با دستگاههای iOS
یکی از بهترین نکات درباره ایرپادز پروی اپل (و ایرپادز مکس) ادغام شدن راحت آنها با اکوسیستم کلی اپل است از جمله سرعت و راحتی جفت شدن آنها با محصولات iOS (البته با دستگاههای اندروید هم کار میکنند).
یکی از قابلیتهای جدید ایرپادر، auto-switching نام دارد که به گفته شرکت اپل: پس از یک بروزرسانی نرمافزاری جدید، حالا ایرپادز پرو میتواند “به صورت جادویی با دستگاههای مختلف جفت شود” و به صورت خودکار تشخیص دهد که از چه دستگاههای iOS استفاده میکنید.
علاوه بر این به دلیل وجود قابلیت Intercom میتوانید از Apple HomePod mini جدید (و همچنین هوم پاد قدیمی تر اپل) برای انتقال پیامهای صوتی به ایرپادر در منزل خودتان استفاده کنید.
نقاط ضعف
مهم ترین ایرادی که میتوان به ایرپادز پروی اپل وارد کرد، قیمت ۲۴۹ دلاری آن است چون نسبت به مدلهای مشابه موجود در بازار قیمت بسیار بالاتری دارد (هر چند گفته شده که اپل در حال کار بر روی یک مدل ارزان تر به نام ایرپادز پروی ۲ است).
درست همانطور که گلکسی بادز سامسونگ برای کار با دستگاههای گلکسی بهینه سازی شده، ایرپادز پرو هم مخصوص کاربران iOS طراحی شده و این یعنی بسیاری از قابلیتهای جانبی آن با تبلت و گوشیهای اندروید کار نمیکنند.
از نظر طراحی هم دیدگاههای مختلفی وجود دارد. عده زیادی بیرون زدگی ساقه را نمیپسندند هر چند این بیرون زدگی به اندازه ایرپادز ۲۰۱۹ نیست و رنگهای ایربادز سامسونگ هم بیشتر و جذاب تر هستند.
جمع بندی
انتخاب بین گلکسی بادز پرو ایرپادز پرو بستگی به این دارد که قرار است با چه گوشی یا تبلتی از آنها استفاده کنید. اگر قصد خرید گلکسی S21 جدید سامسونگ را دارید، با انتخاب گلکسی بادز بیشترین بهره را از آن خواهید برد.
به همین ترتیب، ایرپادز پروی اپل با محصولات خود این شرکت بهتر کار کرده و حتی با اسپیکرهای هوشمند هوم پاد و هوم پاد مینی ترکیب میشود.
اگر حذف نویز و کیفیت صدا مهم ترین دغدغههای شما هستند، احتمالاً ایرپادز پرو برای شما بهتر است هر چند ضدآب بودن بادز پرو باعث شده که برای استفاده حین ورزش مناسب تر باشد.
هر دو ایرباد به نوعی از صدای سه بعدی پشتیبانی میکنند اما قرار نیست تا اواخر امسال این قابلیت برای گلکسی بادز پروی سامسونگ عرضه شود بنابراین اگر این ویژگی برای شما مهم است و قصد تماشای فیلمهای Dolby Atmos را دارید، میتوانید ایرپادز پرو را انتخاب کنید.
البته شاید به این نتیجه برسید که هیچ کدام از این دو گزینه برای شما مناسب نیستند چون ایربادهای وایرلس بهتری مثل Sony WF-1000XM3 و Cambridge Audio Melomania 1 هم در بازار وجود دارند.
با وجود قیمت بالای این دو محصول، نه گلکسی بادز پرو و نه ایرپادز پرو هیچ کدام از نظر ماندگاری شارژ برتری ندارند و ماندگاری شارژ آنها به ترتیب ۲۷ و ۲۵ ساعت است که معمولی محسوب میشود.
اگر از نظر بودجه محدودیت دارید، میتوانید از گزینههای ارزان قیمت استفاده کنید. مثلاً Lypertek PurePlay Z3 (Tevi) که صدای خیلی خوب، ماندگاری شارژ فوق العاده زیاد و قیمت مناسب تری دارد.